Opleiding Loopbaanprofessional 3.0

Opleiding Loopbaanprofessional 3.0 en Methodiek JOBtoWORK.

Ben jij op zoek naar een opleiding waarmee je als professioneel loopbaancoach aan het werk kan? Zoek je daarbij dan een tool met opdrachten die je kunt inzetten voor de klant?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

Bekijk onze startdatums

doelgericht coachen
icon_review

Review 9!

Onze reviews lezen?
Klik hier! 

Ommezwaai staat voor kwaliteit

Deze opleiding werkt volgens het
officiele JOBtoWORK methodiek

Deze opleiding heeft
60PE punten ontvangen van NOBCO

Voor wie is de opleiding loopbaanprofessional 3.0?

Deze opleiding is bedoeld voor jou. De professional die regelmatig te maken heeft met of zich interesseert in de ontwikkeling van de mens op het gebied van zijn of haar loopbaan. Je bent bijvoorbeeld een HR professional, intercedent, decaan of studiebegeleider. Je realiseert je dat de tijden zijn veranderd en continu aan verandering onderhevig zijn en blijven. Je weet dus ook dat de coaching bij het maken van nieuwe keuzes anders is. Je wilt daarom je vaardigheden als loopbaancoach verder aanscherpen. Je hebt al wat ervaring met coaching en beschikt over HBO-niveau.

 • 510 Lesdagen
 • 57 Intervisiebijeenkomsten
 • 52 Proeftrajecten
 • 5Klantendag
 • 5Eindgesprek en evaluatie
 • 5Jouw persoolijk portfolio
 • 53 Begeleide intervisies
 • 51 Coachinggesprek
Deze opleiding wordt coronaproof uitgevoerd!
Opleiding Loopbaanprofessionals

10 daagse opleiding

Gedurende 10 dagen nemen wij je mee in de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, laten we je proeven aan de mogelijkheden die je klant heeft en geven we je een uitgebreide toolkit aan jobcoach/loopbaancoach instrumenten in de vorm van de allesomvattende methodiek JOBtoWORK. Deze kun je ook direct toepassen in de dagelijkse praktijk bij loopbaanbegeleiding.

In de opleiding werken we met de methodiek JOBtoWORK. Deze methodiek krijg je na dag 2 direct tot je beschikking.

Tijdens de opleiding werk je afwisselend zelfstandig en samen met anderen, in een combinatie van denken en doen, inspanning en ontspanning. Naast de opleidingsdagen krijg je opdrachten om zaken uit te werken, uit te zoeken en te oefenen als loopbaancoach met hetgeen je geleerd hebt op de lesdag

De opleiding bestaat uit 2 blokken van 2 dagen en 6 losse dagen.

 • 5Dag 1 & 2: De methodiek JOBtoWORK
 • 5Dag 3 & 4 - De missie, taak en omgeving van jou als loopbaanprofessional
 • 5Dag 5 - De start en opbouw van een traject.
 • 5Dag 6 - In beweging: TA inclusief de dramadriehoek, omgaan met rouw en veranderingen, drijfveren en intrinsieke motivatie
 • 5Dag 7 - Creatief denken en speedcoaching (klantenmiddag)
 • 5Dag 8 - Marktonderzoek, overtuigingen en belemmeringen.
 • 5Dag 9 - Online zichtbaarheid, Van kiezen naar solliciteren & netwerken, Business Model YOU
 • 5Dag 10 - Loopbaanontwikkeling binnen organisaties en wat jouw rol daarin kan zijn, Middelenmarkt als samenvatting en afronding van de opleiding.
Loopbaanspel

Investering

De kosten voor deze 10 daagse opleiding voor loopbaancoach, inclusief drie intervisiebijeenkomsten aansluitend aan de opleiding bedraagt, € 4.200,00.
De opleiding is vrij van BTW en gebaseerd op de eisen zoals de Noloc die stelt aan het lidmaatschap.

Intervisie

Tijdens de intervisie bespreken we de casuïstiek met elkaar. Na afronding van de opleiding worden er nog drie begeleide intervisie bijeenkomsten georganiseerd.

Trainers

Jacqueline Boots en Joke de Geest 

 

Locatie:

 • Alkmaar (exacte locatie wordt gebaseerd op het aantal deelnemers)
 • Huizen (exacte locatie wordt gebaseerd op het aantal deelnemers)

Lesdagen 2020 – 2021

Data opleiding loopbaancoaches najaar 2021

Woensdag en donderdag

 • 27 en 28 oktober 2021
 • 24 en 25 november 2021
 • 23 december 2021
 • 20 januari 2022
 • 17 februari 2022
 • 17 maart 2022
 • 14 april 2022
 • 19 mei 2022
Samenvattend

Na de opleiding Loopbaanprofessional 3.0 weet je wat de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn en hoe jouw klant zijn mogelijkheden op die arbeidsmarkt optimaal kan benutten..

Je beheerst de alomvattende methodiek JOBtoWORK en weet hoe je die  direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Deelnemers uit diverse organisaties volgden met veel plezier en naar volle tevredenheid de opleiding ‘Loopbaanprofessional 3.0’.

Zij werken o.a. bij 

Joke de Geest

Joke is sinds 2017 verbonden aan de Ommezwaai. Samen met Jacqueline verzorgt zij o.a. de opleiding loopbaanprofessional 3.0. Joke is samen met haar man Han de ontwikkelaars van de methodiek JOBtoWORK. Deze methodiek vormt de basis van de opleiding. Joke werkt sinds...

Bas van Putte

Bas van Putte is sinds 2014 als (loopbaan)coach verbonden aan De Ommezwaai. Bas studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit in Tilburg en heeft jarenlange ervaring als Marketing Manager bij diverse multinationals. In 2006 besloot Bas een ommezwaai te maken en coach...

Marcel Keyser

Mijn kracht ligt in het bereiken en in beweging krijgen van mensen vanuit echte inspiratie. Ik ben goed in het versterken van relaties in organisaties en het inzetten van mijn ondernemerschap: om te komen tot meer effect en resultaat in trajecten van verschillende...

Peter Jansen

Peter Jansen maakt sinds 2007 deel uit van het Ommezwaai-team. Hij geeft bij ons de opleiding Doelgericht Coachen. Ook verzorgt Peter een aantal verdiepingsmodulen, geeft hij teamtrainingen en voert hij individuele loopbaan- en coachingstrajecten uit. Peter is...

Jacqueline Boots

Jacqueline Boots is eigenaar van De Ommezwaai en het eerste aanspreekpunt voor nieuwe trajecten en trainingen en zorgt voor een goede match tussen vraag en aanbod. Zij verzorgt bij De Ommezwaai ondernemerstrainingen, managementcoaching, coachings- en...

Het bureau en de trainers

De Ommezwaai is een onafhankelijk bureau dat individuele coachingstrajecten, loopbaanadvies en opleidingen verzorgt. De opleiding Loopbaan-professional 3.0 wordt gegeven door Jacqueline Boots, Joke de Geest en Ellis van Dam.

Jacqueline is eigenaar van De Ommezwaai. Zij heeft jaren gewerkt in het HRM- en loopbaanvak en is een ervaren coach en trainer van werknemers en ondernemers.

Joke is sinds 2013 eigenaar van JOBtoWORK en sinds 2008 mede-eigenaar van Pezzo per Pezzo. Zij werkte daarvoor bij diverse organisaties (o.a Randstad HR Solutions) als HR consultant, trainer & coach en methodiek ontwikkelaar.

Open chat
Hulp nodig?
Hi,
Ik ben Jacqueline, trainer bij de Ommezwaai. Wil je meer weten over de opleidingen of trainingen, app me gerust?