Loopbaancoach; wat voor opdrachten geef jij mee aan je klant?

Als loopbaancoach weet ik wel wat goed voor jou is, toch? Want ervaringen uit het verleden geven toch garantie voor de toekomst?
Als loopbaancoach wil je echt een helpende hand bieden aan mensen die hun loopbaan willen herijken of de weg daarin even kwijt zijn. Als professional heb je al zoveel ervaring en ken je al zoveel verhalen; dus jij weet wel wat goed is voor iemand. Of bieden ervaringen vanuit het verleden toch niet de garantie voor de toekomst?

In deze blog kun je lezen hoe je door middel van de methode JOBtoWORK je loopbaanklant* daadwerkelijk de eigen regie en verantwoordelijkheid laat nemen over zijn traject. Hij is immers zelf eigenaar van zijn loopbaan en leven!

Trainingen voor coaches

Eigen regie en verantwoordelijkheid over je loopbaantraject

Wat voor opdrachten geef jij mee aan je klant? Ben jij in de lead of heeft de klant juist de regie over zijn loopbaantraject?
Loopbaanklanten kunnen zoveel meer uit hun traject halen wanneer ze hun eigen pad en hun eigen opdrachten kiezen. Op die manier kunnen zij zelf de antwoorden vinden op hun loopbaanvragen. En al lijkt het in jouw ogen wat langzaam te gaan, houd dan in je achterhoofd: “vertragen is echt versnellen”!

Eigen manier van leren

Een voorbeeld uit de praktijk: tijdens het inwerktraject van JOBtoWORK waren twee loopbaancoaches opdrachten voor een klant aan het uitzoeken. De een zocht een doe-opdracht uit, de ander een meer beschouwende opdracht. Er ontstond een levendige discussie over wat nu de beste opdracht was. Ieder maakte de door haar uitgekozen opdracht met veel plezier, terwijl er al tegenzin was bij het idee om iets met de opdracht van de ander te doen.
Toch kregen beiden antwoord op de voorliggend loopbaanvraag. Ofwel: door opdrachten te maken die aansluiten bij jouw manier van leren, zorgt dit ervoor dat je met plezier aan de opdracht begint. En dit helpt alleen maar om het beste resultaat te behalen.

Jouw rol als loopbaancoach

Door JOBtoWORK zet je loopbaanklanten in de actiestand, waardoor ze zelf proactief aan de slag gaan. Jij als loopbaancoach bent de facilitator en de kritische bevrager, waardoor de ander nog beter kan reflecteren en in staat is om zelf een volgende stap te zetten.
Je mag dus best een beetje een luie coach zijn en achterover hangen. In het begin voelt dat misschien wat ongemakkelijk; test het eens uit.

Joke de geest

Methode JOBtoWORK

Het is natuurlijk handig om een methode te gebruiken  waarmee het mogelijk is om loopbaanklanten zelf hun pad en opdrachten te laten kiezen. Met de methode JOBtoWORK heb je alle tools in handen. Deze tool is ook online beschikbaar; in deze tijd van online werken haast een must!
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Kijk dan op www.jobtowork.nl! Bellen kan ook altijd: 06-12936924.

Veel plezier en succes op je ontdekkingsreis.

Joke de Geest
Trainer Opleiding Loopbaanprofessionals

*Loopbaanklant – JOBtoWORK is ook geschikt voor re-integratie, outplacement en alle andere werkzoekenden.

Open chat
Hulp nodig?
Hi,
Ik ben Jacqueline, trainer bij de Ommezwaai. Wil je meer weten over de opleidingen of trainingen, app me gerust?