De loopbaancoach als “Corona coach”

Heb jij als HRM-er of loopbaancoach al gesproken met je medewerkers of loopbaanklanten over vaardigheden van de 21ste eeuw medewerker?
Begint het begrip net een beetje te landen binnen organisaties of Corona komt om de hoek kijken en vraagt opeens weer andere vaardigheden van onze medewerkers. En dan zal ik het nog maar niet hebben over het post-Corona tijdperk. Ik hoor allerlei geluiden over hoe het eruit gaat zien of hoe het eruit zou moeten gaan zien, enz, enz.

En hoe spelen wij als loopbaancoaches nu een rol spelen in al deze veranderingen? In dit blog neem ik jullie daarin mee.

doelgericht coachen contact

Medewerker van de 21ste eeuw

Duidelijk is dat we van deze medewerker andere vaardigheden verwachten dan alleen de vaardigheden die hij nodig heeft om zijn functie goed in te vullen.
Op internet las ik een mooi artikel van AllesoverHR (onderdeel van de Human Capital Group) over welke vaardigheden dat zijn. In het artikel maken ze een verdeling in vier clusters naar aard en inhoud.

Daarna zijn ze vertaald naar onderstaande model, dat laat zien welke vaardigheden elkaar onderling beïnvloeden en dus versterken. Dit is een prima handvat dat we in de praktijk meteen kunnen gebruiken. Kijk ook even op https://www.allesoverhr.nl/themas/vaardigheden-moet-medewerker-21ste-eeuw/ voor het volledige artikel.

Medewerker in coronatijd

Kort geleden in een online intervisie bijeenkomst na de opleiding voor Loopbaanprofessional van de Ommezwaai hebben we met elkaar op een rij gezet wat je als “Corona coach” kan doen binnen je organisatie. Naast het formuleren van een visie op dit onderwerp leverde het een mooie lijst met mogelijkheden op. Hoe geeft het management in deze online samenwerking echt aandacht aan de medewerkers. Verbinding is daarin het kernwoord. Verbinding met de medewerker, verbinding van medewerkers onderling, verbinding met de organisatie.

Medewerker in het post-corona tijdperk

Tijdens diezelfde intervisie bijeenkomst kwamen we er achter dat een groot aantal van de punten, die we al benoemd hadden ook door te trekken zijn naar het tijdperk na Corona. Zo blijven  we meer thuis blijven werken, het hybride werken wordt het nieuwe normaal. Dit betekent dat er van ons allemaal meer gevraagd wordt om “verbinding” daadwerkelijk vorm en inhoud te geven. 

Wat kunnen we nu al doen?

Wanneer “verbinding” het kernwoord is, is er als loopbaancoach werk aan de winkel! Begin maar eens met “verbinding met jezelf”. Welk werk past nu echt bij wie je bent en wat je wilt? En hoe zit het met de nieuwe vaardigheden die er van jezelf gevraagd worden? En hoe zit het met de “verbinding” met je team, je leidinggevende en je organisatie?

Bied daar eens een inspirerend programma voor aan dat net even anders is dan alle anderen op de markt. Ikzelf heb daarvoor JOBtoWORK ontwikkeld, een methode waarbij loopbaanklanten echt zelf de regie en verantwoordelijkheid over hun loopbaan en leven kunnen pakken. Ben je nieuwsgierig naar deze methode en wil je meer informatie? Kijk dan op www.jobtowork.nl!
Bellen kan ook altijd: 06-12936924.
 

Veel plezier en succes op je ontdekkingsreis.

Joke de Geest
Creator van JOBtoWORK en trainer opleiding Loopbaanprofessionals

Opleiding Loopbaan coach
Open chat
Hulp nodig?
Hi,
Ik ben Jacqueline, trainer bij de Ommezwaai. Wil je meer weten over de opleidingen of trainingen, app me gerust?