Als hr-manager had ik natuurlijk vakkennis op zak om onze medewerkers te begeleiden, bijvoorbeeld bij re-integratie- en ontwikkeltrajecten. Die vaardigheden wilde ik graag uitbreiden met extra tools om in te zetten bij gesprekken. Een coachopleiding leek me daarvoor een goed middel. Om meerdere redenen koos ik voor De Ommezwaai. Hun coachopleiding is geaccrediteerd, wat voor mij echt een voorwaarde was. Verder bieden ze naast theorie en praktijk ook intervisie aan, dus de mogelijkheid om van elkaar te leren. Dat het een langer durende opleiding was, vond ik ook een pre. Hierdoor zou ik de opgedane kennis beter kunnen borgen, verwachtte ik. En tenslotte was het fijn dat de cursusdagen op zaterdag werden gegeven. Echt een cadeautje, zo’n dag voor mezelf!

Ik heb veel geleerd van de opleiding, meer zelfs dan mijn eigen leerdoelen, die vooral gericht waren op gesprekstechnieken. Door de intervisies, die als een spiegel fungeerden, heb ik ook zelfkennis en psychologische inzichten opgedaan. Daarnaast waren de praktijksituaties van anderen bijzonder leerzaam. Ik heb meer kijk gekregen op wat mensen beweegt en andere manieren geleerd om het gesprek aan te gaan. En misschien wel het belangrijkste: dat praten over oplossingen maakt dat er een oplossing komt.

Mijn docenten Jacqueline Boots en Peter Jansen zijn ervaren opleiders die een vertrouwde en veilige leeromgeving creëerden, met voldoende feedback. En de cursusdagen waren bijna verwendagen, zo gastvrij werden we onthaald! Samengevat, een dikke 8 voor deze intensieve opleiding in een prettige sfeer, die me veel inzicht en energie heeft opgeleverd.

Open chat
Hulp nodig?
Hi,
Ik ben Jacqueline, trainer bij de Ommezwaai. Wil je meer weten over de opleidingen of trainingen, app me gerust?