de Ommezwaai 20 jaar

Masterclasses Ommezwaai 2021

De Ommezwaai bestaat 20 jaar. De eerste 15 jaar is dit bedrijf met passie geleid door Iris Depassé. In 2016 heb ik het bedrijf voortgezet en dat is nu 5 jaar geleden. Een dubbel feestje dus en dat vieren we graag samen met jou!

De Ommezwaai heeft zich onder andere toegelegd op de ontwikkeling van coaches zowel in de basisopleidingen als de verdiepingsmodules. Om ons jubileum te vieren hebben we dit in een nieuw jasje gestoken en noemen wij dit nu masterclasses. In het najaar van 2021 plannen wij er daar een vijftal van in. En het leuke is dat jij mag kiezen welke dat gaan worden.

Masterclass van Bas

Bas van Putten

1

Het ombuigen van belemmerende overtuigingen:

Leer hoe je de belemmerende overtuigingen (van jou of van je klant) vindt en deze ombuigt tot helpende overtuigingen. Zo wordt een nieuwe overtuiging helpend in de richting van de doelen. Een inzichtelijke dag waarin je tools krijgt aangereikt van een ervaren coach waar jij en jouw klanten veel profijt van hebben.

2

Spot-On!

Het Spot-Light model gaat uit van polariteiten en werpt licht op de wereld van jouw klant. Het brengt weerstand, spanningen, patronen en reacties op je omgeving in kaart. Aan de hand van stellingen wordt jouw positie in het model bepaald, zoals jij dat ook met jouw klanten kan gaan doen. Dan kan vanuit die positie een bewuste stap worden gezet naar meer vrijheid. Zie ook www.spot-on.world

3

Goed geformuleerde doelen geven jou het beste resultaat:

Leer hoe je doelen formuleert zodat je ze gaat bereiken, en zodat je jouw klanten beter kunt begeleiden om hun doelen te realiseren. We gaan spelen met de taal die jij gebruikt om tegen anderen en tegen jezelf te praten. We kijken naar de motivatie om je doel te behalen en het zetten van concrete stappen!

Masterclass van Peter

Peter Jansen

4

Coachen met spelvormen

Als je actief werkt met spelvormen komt de klant zelf, met zijn thema, doelbewust in beweging. In een kort maar krachtig op maat gemaakte spel- of bewegingsvorm. Op verrassend snelle wijze leidt dit vaak tot bewustwording en inzicht, tot veranderingsbereidheid en zelfs tot bestendige verandering van houding en gedrag.

5

Kernkwadranten in beweging.

We kennen allemaal wel het kernkwadrant, deze workshop gaat over het fysiek ervaren van het kernkwadrant. Je ervaart als coach zelf hoe je het kernkwadrant met laatsankers uitspeelt. Gebruikmakend van denken, doen en voelen, om fysiek te ervaren waar de kantelmomenten zitten, om in de toekomst de valkuil vóór te zijn!

6

Picture your life.

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de informatie die naar je hersenen wordt gestuurd visueel is. Deze werkvorm gaat over jouw leven in beeld. Een superleuke manier om je (werk) waarden in beeld te brengen. Een opdracht die je klant thuis maakt, waarna jij de opdracht nabespreekt, en vragen stelt zodat je klant helder krijgt wat zijn of haar waarden zijn.

Masterclass van Jacqueline

Peter Jansen

7

Online interventies

Ondanks dat we elkaar weer vaker zien, zullen we online contact houden. Het online werken heeft een vlucht genomen waarbij we anders werken. Hoe zorg je ervoor dat de online sessies effectief en interactief zijn? Welke online interventies kun je inzetten in je coachtraject?

8

Business Model YOU

Business Model YOU is een afgeleide van het Business Model Canvas. Met de 9 bouwstenen van het model kun je in kaart brengen waar je nu staat en hoe je werk er in de toekomst voor jou uit kan zien, je gaat als het ware een persoonlijk ondernemersplan maken. Na het invullen van dit A3 model heeft je klant direct visueel waar hij/zij voor staat.

9

Bepaal jouw unique selling point

We vertellen onze klant dat iedereen uniek is en dat je op basis van je eigen kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren kunt bepalen waar je past, en waar je goed in bent. Weet je eigenlijk zelf waar je in uitblinkt als ondernemer? Waar zit jouw toegevoegde waarde voor je opdrachtgever? En waar zit deze voor jou?

Masterclass van Joke

Joke de geest

10

Skills is een magisch begrip

Skills zijn hot in 2021! We selecteren niet meer op de meest passende opleiding voor de functie; als je gemotiveerd bent en de benodigde vaardigheden hebt, dan mag je beginnen! Dat is wel even wennen voor sollicitanten (en selecteurs). Want wat betekent dat voor bijvoorbeeld je CV? Of hoe hou je zo’n kort gesprek? En geldt dit voor alle functies? In deze workshop maak je kennis met de wereld van skills en wat dit betekent voor het nieuwe solliciteren.

11

Werken met spellen

Loopbaanbegeleiding is in beweging komen! Hoe kun je spelen en spellen meer inzetten in je loopbaantrajecten? Er zijn al zo veel spellen ontwikkeld door verschillende mensen. Misschien ken je dat wel: er is een nieuw spel op de markt, je wordt erop attent gemaakt en denkt ” Ahhhh leuk!” en koopt het meteen. Je bent enthousiast en met een beetje mazzel gebruik je het een paar keer en verdwijnt het in de kast. Deze workshop laat de spellen weer uit je kast komen en zorgt ervoor dat je ze “duurzaam” gaat inzetten in je trajecten.

12

JOBtoWORK de methodiek voor loopbaanprofessionals

Durf jij los te laten en je klant de lead te geven over zijn loopbaantraject? Durf jij gewoon een “luie coach” te zijn en toch het beste resultaat te realiseren? Ben je nieuwsgierig naar hoe je dat doet en welke loopbaantool je daarvoor in kunt zetten? Kom dan naar de masterclass JOBtoWORK! Je maakt kennis met de tool JOBtoWORK met meer dan 200 opdrachten en oefeningen. Je krijgt ook een starterskit mee, waarmee je direct aan de slag kunt.

  Kies maximaal 5 masterclasses welke je graag mee zou willen doen

  Jouw gegevens


  Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om en delen dit niet met derde. Enkel om jou te inspireren en verder te informeren.

  Open chat
  Hulp nodig?
  Hi,
  Ik ben Jacqueline, trainer bij de Ommezwaai. Wil je meer weten over de opleidingen of trainingen, app me gerust?