Jaren geleden volgde ik bij De Ommezwaai al met veel plezier de opleiding Doelgericht coachen. Toen ik besloot om verder verdieping te zoeken via een opleiding tot loopbaanprofessional, was De Ommezwaai dan ook zeker een van de opties. Uiteindelijk koos ik voor hen vanwege hun specifieke aanpak, de methode JOBtoWORK.

Bij JOBtoWORK heeft een coachee de regie zelf in handen en volgt zijn of haar eigen route naar succes. Elk loopbaantraject is dan ook anders. Het persoonlijke verhaal van degene die je coacht, is de basis. Als coach faciliteer je het proces en breng je verdieping aan. Die insteek spreekt me erg aan.
De opleiding was behoorlijk intensief, een half jaar lang met steeds twee achtereenvolgende trainingsdagen. Het voordeel hiervan is dat je echt intensief bezig bent met de materie, waardoor de methode meer en meer gaat leven. De intervisiemomenten met de andere cursisten, onder begeleiding van De Ommezwaai, droegen daar ook aan bij.

De opleiding is enorm effectief. Het leverde voor mezelf veel inzichten op tijdens de cursusdagen, maar zeker ook nog in de periode erna. Daarnaast vind ik JOBtoWORK vernieuwend, omdat je iemand stimuleert om op ontdekkingsreis te gaan en gaandeweg de reis te leren en te ontwikkelen, om vervolgens de juiste stappen te kunnen zetten. Als coach loop je mee op die weg, die voor iedereen verschillend is en ruimte geeft aan de authenticiteit van de coachee.

Joke de Geest, Peter Jansen en Jacqueline Boots geef ik zeker een 8 voor deze opleiding. De tevredenheid bij de deelnemers die ik inmiddels heb gecoacht, is groot. Ze dachten meestal wel te weten waar ze uit zouden komen en werden stuk voor stuk verrast. Uiteindelijk hebben ze de voor hen gewenste stappen kunnen zetten. En daar doe je het tenslotte voor!

Open chat
Hulp nodig?
Hi,
Ik ben Jacqueline, trainer bij de Ommezwaai. Wil je meer weten over de opleidingen of trainingen, app me gerust?