Dr. Ellis van Dam

Dr. Ellis van Dam

De wereld om ons heen is complex en verandering is de enige constante. In een dergelijke wereld wordt van mensen verwacht dat zij zich blijven ontwikkelen, flexibel èn authentiek zijn. Daar richt ik mij graag op in mijn werk.

 Mijn motto: “ Ken je kwaliteit, ga op tijd op pad, durf los te laten en jezelf te verrassen…..”

Hieraan geef ik invulling vanuit drie verschillende rollen:

Als consultant werk ik met individuele professionals en in teams, in lerende netwerken met een focus, in organisaties die in transitie zijn.

Ik neem als “meest betrokken buitenstaander” de regie niet over, en heb respect voor datgene wat ze (onbewust) zelf al aan kwaliteiten laten zien.

Als (aspirant) Noloc loopbaancoach werk ik vraag- en oplossingsgericht met verschillende typen loopbaanvragen. Mensen zijn zich diep van binnen wel bewust “ hoe het zit”. Ik help ze de “vraag onder hun vraag” te expliciteren, kom snel tot de kern en ondersteun ze vanuit verschillende perspectieven om zelf te komen tot een kwalitatief goede en duurzame oplossing en volgende stap.

Als post-hbo opleidingsdocent vind ik het een uitdaging theorie en praktijk op een aansprekende manier te verbinden. Mijn motto daarbij is: niets is zo praktisch als een goede theorie (K. Lewin).

Mijn opdrachtgevers typeren mij als heldere denker met een coachende leiderschapsstijl. Waar ik aan begin maak ik af, waardoor mijn opdrachtgevers zich ook “ontzorgd” voelen.

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?